Historien bag ReMida

ReMida, er opkaldt efter Kong Midas, fordi alt hvad han rørte ved, blev til guld. I Remida centrene indsamles tilsyneladende værdiløs materiale.
Figur lavet af genbrugsmaterialer

Materialerne genbruges til gavn for miljøet og som en del af kreative processer. Det bliver dermed til "guld" i hænderne på centrets brugere.

Materialerne genanvendes innovativt og i kreative processer

Det er lokale virksomheder og producenter i hele landet, der donerer/sponsorerer deres overskudsmaterialer og eventuelle fejlproduktion. Fælles for materialerne er at disse skal være giftfrie og ufarlige for børn.

I centret kan vi tilrettelægge forskellige forløb med fokus på læring og udvikling.

Bæredygtighed og ReMida globalt set

Selve ideen omkring indsamling af overskudsmaterialer er udviklet i byen Reggio Emilia i Italien. ReMida samarbejder med kommune, lokale virksomheder, renovationen og institutioner og skoler om dels at skabe gode læringsmuligheder, tænke innovativt og bæredygtigt. I dag findes der globalt set centre i store dele af verden. I Danmark er der 5 centre fordelt rundt i landet.

Hedensted som innovativ kommune

ReMida Centret vil bidrage til at sætte Hedensted Kommune på landkortet som kommunen, der tænker innovativt, og er handlekraftig. Vi samarbejder på kryds og tværs af frivillige, erhverv og kommune.

Fokus på det ansvar, vi alle har for at passe på jordens ressourcer

ReMida centret kan dermed ses som en del af det opdragende samfund og indgår i diskursen omkring miljø og fremtid.

Kreativitet og fantasi giver tingene nyt liv

ReMida Centret modtager overskudsmaterialer fra lokale virksomheder. Det kan være overskudsproduktion, fejlproduktion, eller et restprodukt. Det kan også være skotøjsæsker fra en skotøjsbutik, dimser fra forsendelser, computerdele og meget mere. Materialerne lagres i ReMida Center Hedensted, og de besøgende kan give tingene nyt liv.